Servis WordPress Blog

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan servis install wordpress ini saya galakkan anda dapatkan dahulu panduan ninja blog Blueprint ini.

servis install wordpress


Dalam panduan ini anda akan belajar daripada mula bagaimana cara untuk membeli domain, membeli hosting sehinggalkan dari pemasangan blog wordpress.. memang agak teknikal tapi perkara ini hanya perlu buat sekali sahaja.. melainkan jika anda mahu memasang di domain yang baru.

Dengan panduan ini sekurang-kurangnya anda akan tahu bagaimana nak uruskan blog wordpress.

Apabila anda dah faham basic WordPress, baru lah anda boleh buat kerja-kerja lain seperti kempen seo, update blog post, buat minisite, buat ecommerce dan sebagainya yang berkaitan dengan wordpress.

Boleh dapatkan panduan ninja blog disini

Bagi anda yang tak mahu lalui segala proses teknikal diatas dan mahu langgan servis wordpress pula, saya dan team ada menyediakan servis ini.

Servis adalah termasuk:

1) Pembelian domain (Setahun)
2) Pembelian Hosting (Setahun)
3) Install wordpress
4) Install Theme
5) Install Plugin yang berkaitan

Untuk servis ini hanya perlu bayar RM500 sahaja (setiap tahun kena renew domain & hosting)

Manakala bagi anda yang sudah mempunyai domain dan hosting sendiri anda hanya perlu bayar RM250 sahaja.

Jika anda mahu tambahan lain seperti plugin atau theme tertentu yang berbayar, kosnya juga akan berubah, RM500 itu hanya untuk pemasangan basic sahaja. Tidak termasuk theme premium serta plugin-plugin lain berbayar. ianya bukanlah satu kewajipan. Pasang jika perlu sahaja.

Jika berminat boleh hubungi saya melalui WhatsApp Disini

Cuma perlu diingatkan servis ini hanya sekali sahaja dan tidak termasuk maintainen, sebab tu digalakkan anda tahu cara nak guna wordpress, manage, update plugin dan lain-lain.. servis ini hanya bantu anda mudahkan dari segi teknikal sahaja semasa proses pemasangan.

Namun begitu jika anda perlu bantuan atau pertanyaan selepas servis ini, saya sudi bantu hanya perlu hubungai saya sahaja.