Cara Buat RM100 Sehari Dengan Promosi Panduan Tik Tok Ads Blueprint

Macam mana nak buat RM100 sehari? Komisen Panduan tik tok ads ialah RM48 untuk setiap jualan.. Anda hanya perlu buat 2 – 3 jualan je sehari untuk dapatkan komisen RM100. 

Pertama sekali anda WAJIB kenal pasti audience yang berpotensi tinggi untuk membeli panduan tik tok ads ni…

Siapa mereka dan dimana mereka..  KENAL PASTI dulu...

Berdasarkan data yang telah diperoleh. Kebanyakan yang beli sebab.

  1. Dah serik dengan FB ads sebab asyik kena flag, resricted, Disable
  2. Nak kembangkan ke Channel Lain
  3. Nak buat iklan dengan kos lebih murah

3 target audience ni pun sebenarnya dah cukup besar, jadi siapa mereka?

Pengguna FB Ads – Berapa ramai kenalan anda yang guna FB Ads? 

Kalau ada cuba senaraikan… cuba approach direct satu persatu.. 

Selain kawan-kawan.. Berapa ramai pula Group-Group FB yang membincangkan topik-topik mengenai FB ads.. Dari situ pun anda boleh add kawan-kawan baru yang minat dengan topik FB Ads.. 

Mereka yang buat Bisnes secara online.. Sama juga berapa ramai kawan anda dan berapa ramai group-group yang berkaitan dengan bisnes. 

Jadi langkah pertama sepatutnya dah setel.. Kita bukan nak target jualan seluruh penduduk Malaysia pun.. Target beberapa ratus orang pun dah cukup… untuk permulaan target 50 orang pun takde masalah atau sehari 2 pelanggan. 

Langkah kedua pula ialah bagi pendapat atau ulasan mengenai produk

sebab tu saya sarankan anda beli dan tonton dahulu video tik tok ads tu supaya anda boleh bagi pendapat yang jujur.. Apa yang anda suka apa yang tak suka.. Seterusnya jika anda nak buat orang lagi raya yakin untuk membeli dari anda, anda berikan lah bonus.. 

Ini contoh halaman review yang anda boleh buat menggunakan canva : https://azian.my.canva.site/tiktokadsreview

Bonus ni boleh jadi macam-macam.. Contohnya… senarai produk laris untuk dijual di tik tok.. Teknik video editing… panduan canva… servis edit video atau gambar.. Atau apa sahaja yang berkaitan dengan tik tok ads.. Supaya mereka tahu mereka dapat lebih jika membeli melalui link anda. 

Anda boleh guna cara paling malas iaitu copy paste je link affiliate.. Tapi orang pun akan jadi malas untuk membeli daripada anda.

Meskipun anda promot produk orang lain menggunakan affiliate, anda tetap kena anggap seolah-olah itu produk anda. Anda kena fikir juga cara “Bagaimana nak buat produk aku ni terjual” meskipun produk orang lain.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*