Lubuk Baru Dropship Tahun 2020!

Saya pasti ramai dikalangan anda yang tiada banyak modal nak beli barang secara borong.. takde tempat nak simpan stok.. serta takde masa nak pos barang ke customer..

Ramai kalangan kita yang masih sibuk bekerja termasuk suri rumah dan hanya ada masa 2-3 jam sahaja sehari jika nak spent masa untuk berniaga secara online

Bila sebut pasal dropship ni yang menjadi MASALAH UTAMA ialah :

1) Dimana nak dapatkan produk dropship yang murah, sebab biasanya kalau nak murah kena beli borong. Kebanyakan produk dropship diluar sana pula mahal kalau jual pun untung tak sampai RM10.. jual mahal-mahal orang tak beli pula

2) Dimana dapatkan produk yang hot & rare, yang orang nak tapi jarang nampak dan tak ramai orang jual

3) Dimana pula kita nak jual? kalau dropship di shopee berapa pula untung kita? Jika untung sikit kita kena jual dengan kuantiti yang sangat banyak.

Jadi apa kaedah terbaik setakat ni yang saya boleh rekomen?

Beli di shopee lalu jual di FB marketplace atau Carausell pada harga lebih mahal

Beli direct dari china (tabao) lalu jual di shopee pada harga kompetitif dengan pesaing di shopee

Beli dari china dan jual di FB marketplace atau carausell (saya paling rekemen yang ni sebab untung anda lebih tinggi walau jual dengan kuantiti sedikit)

Sebenarnya mana-mana pun ok bergantung pada keselesaan anda. tetapi saya ada jumpa alternatif terbaik setakat ni iaitu FINGO..

Halaman Depan App Fingo
Ala-ala shopee gituuu
Antara Rakan FB saya yang aktif menggunakan fingo sebagai sumber dropship

Mungkin anda pernah dengar mungkin tidak sebab ramai dah promosi fingo ni.. tapi apa yang menarik ramai yang tak tahu fingo ni kita boleh gunakan sebagai lubuk untuk kita buat dropship..

Anda boleh install terus di Google Android atau Playstore dan masukkan code inviter dari saya untuk cashback : FZZCA5

Link fingo (Android) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fingogroup.fingo&hl=en

Link fingo (Iphone) : https://apps.apple.com/my/app/fingo-online-boutique-shopping/id1448099123

Kenapa raya rekemen guna FINGO?

  1. Barang direct dari china bukan melalui orang tengah seperti shopee
  2. Pembayaran mudah sama macam beli di shopee
  3. Bahan promosi seperti video dan gambar mudah untuk dimuat turun terus melalui aplikasi fingo
  4. Masih tak ramai tahu lubuk fingo ni untuk buat duit..
  5. Banyak pilihan produk-produk rare dan yang tak ramai orang tau termasuk pesaing anda!

Bagaimana nak dropship guna fingo ni?

Di halaman order dalam app tu nanti anda letak sahaja alamat & no telefon pelanggan anda.. tapi pastikan anda bagi tau pelanggan yang barang adalah dari china dan ambil masa 2 minggu untuk sampai..

Dari segi kekurangan fingo ni pula :

  1. Pilihan produk tak sebanyak shopee (tapi semakin bertambah)
  2. Kena upgrade jadi prefered shopee jika nak dapatkan harga lebih murah
  3. Nak upgrade pula kena bayar RM199 untuk pembelian produk pilihan fingo disamping dapat pelbagai kelebihan lain berbanding shopper biasa.
  4. Namun jika anda tak mahu upgrade pun harga masih murah.

Mari kita bandingkan harga dibawah dengan shopee, ini adalah produk yang agak rare saya jumpa di fingo.. kemudian baru saya cari di shopee..

Harga Di Shopee
Harga Di Shopee
Harga Di Fingo

Ok kalau anda lihat disini… harga di shopee ialah RM36.54 termasuk shipping (RM3.50) manakala di Fingo pula RM35.90 dan saya juga akan dapat cashback sebanyak RM1.79 jadi harga di Fingo ialah : RM34.11 berbanding shopee RM36.54 (Jimat RM2.43)

Tetapi harga di fingo ni ialah harga jika anda upgrade Preferred Shopper (PS) jika anda pengguna biasa anda tak dapat cash back + bayaran tambahan untuk shipping RM5

Di shopee ada orang jual RM40 (belum termasuk shipping) pun masih laku. Jika anda jual di FB marketplace atau Carausell anda boleh jual dengan harga lebih tinggi!

Pada saya pelaburan RM199 untuk jadi PS di fingo sangat berbaloi disamping boleh beli pada harga lebih murah (untuk pembelian sendiri) serta menjana untung yang lebih tinggi jika kita buat dropship.

Bahan promosi seperti video dan gambar pun boleh terus download dari app fingo kemudian boleh guna terus untuk di post di Facebook atau marketplace lain seperti carausell.

Bukan itu sahaja, sebagai preferred shopper anda juga boleh sertai program affiliate mereka seperti mana saya rekemen anda sekarang ni.

Jom muat turun fingo dan gunakannnya untuk membeli belah secara online

Please follow and like us:
error

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*