🎲 NAK BERHENTI KERJA TERUS KE BUAT PART TIME ?? 🎲

Jika anda seorang yang mungkin sedang bekerja atau sedang ke arah untuk berhenti kerja… dan anda mahukan pendapatan sampingan atau mahu jana pendapatan full time secara online..

Ada 2 kaedah yang saya cadangkan.. namun pastikan anda kenal pasti tujuan anda dengan jelas..

⭕ PERTAMA : JIKA ANDA BERCADANG MAHU BUAT FULL TIME

Kaedah yang saya sangat-sangat rekemen ialah ecommerce.. Kalau kita lihat sekarang semakin ramai pembeli yang membeli di online marketplace seperti shopee dan lazada..

Dia punya kesan tu sampai kedai-kedai offline banyak yang terpaksa tutup, dah la sewa makin mahal.. orang pulak dah kurang datang kedai.. Parkson yang dulu penuh orang pun sekarang boleh krik krik~~

Jadi mulakan dengan membina online store anda sendiri, paling mudah boleh mula dengan shopee..

Sementara shopee sekarang masih tidak mengenakan apa-apa caj untuk pembukaan store malah kini shopee sangat memberi lebih perhatian kepada local supplier.. baik anda buka kedai online anda sekarang sebelum anda menyesal kemudian…

Jangan terkejut lah lagi 3 tahun dari sekarang anda lihat kawan2 anda ada yang dah buat puluh2 ribu sebulan hanya dari shopee sahaja… tak payah pening pasal marketing.. sebab trafik dah banyak kat shopee..
Masa tu anda akan cakap dalam hati.. kenapa lah aku tak bukak awal-awal dulu…

Buka kedai online sendiri dahulu.. dapatkan pelanggan… then nak tambah lagi sumber income silakan… buat la secara berperingkat.. daripada tak buat apa2..

Belajar dahulu cara nak borong di china, beli dengan kuantiti yang sedikit dahulu pun takpa.. yang penting anda nampak flow dan anda belajar..
Kalau anda rasa pening.. keliru.. itu perkara biasa dalam proses growing… nama pun belajar.. kena la hadap!

Takde benda yang mudah sekarang! Semua orang kena kerja keras!
Bila sales kat shopee dah okay.. baru lah buat kedai online sendiri diluar shopee..

⭕ KEDUA : JIKA ANDA BERCADANG HANYA SEKADAR MAHU BUAT PART TIME INCOME

Anda boleh guna shopee juga tapi tak perlu simpan stok atau senang kata lain dropship.. cuma shopee ni lagi banyak untung kalau anda ada stok sendiri.. berbanding anda sekadar dropship.. nama pun dropship jadi jangan la harap untung banyak.. tapi untuk part time income takde masalah… Rm500 – RM1000 sebulan..
Selain dropship di shopee perkara lain yang anda boleh buat ialah affiliate marketing.. tak perlu buat produk.. tak perlu support pelanggan… boleh follow wall saya untuk program2 affiliate yang saya anjurkan… macam yang saya cakap.. benda ni boleh buat duit tepi sahaja bukan untuk full time..

Pengalaman saya anjurkan program affiliate..
Kalau yang betul2 serius dia boleh buat dalam RM7000 keatas untuk 1 produk… kalau yang buat part time .. boleh dapat RM500 – RM2000 sebulan…

Sebab itu antara kelas dan program yang saya buat tahun ni ialah Kelas shopee dan juga mini coaching affiliate…

Untuk bantu golongan-golongan diatas.. Bagi yang nak join kelas shopee bulan ni sila rujuk link disini (klik) … ada 3 pengajar.. ajar basic sampai advance.. pada harga yang tak masuk akal!

Manakala yang nak join affiliate teruskan follow FB saya untuk perkembangan program terkini..

– Zyan

Jemput follow blog saya Zyan.MY
#share #komen #tipszyan

Link rujukan :

Panduan borong china : https://webpage.kartra.com/page/lubukchina

Kelas Shopee : https://zyanonlinemarketing.onpay.my/order/form/49

Please follow and like us:
error

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*