Simple Funnel Untuk Untuk Hasilkan 4 Angka Sebulan Secara Automatik!

Hari ni saya nak kongsi salah satu funnel yang saya dah susun sejak awal tahun lepas…

Funnel ni pada saya yang paling simple dan paling mudah untuk saya dan anda semua buat.. follow jer..

Cuma funnel ni saya lebih prefer untuk anda jual info produk sebab kita tak nak pening kepala fikir pasal stok produk, pengeposan dan lain-lain semua tu..

Fokus kita pada profit & automation supaya kerja utama anda tidak terganggu..

  • Boleh jadi anda seorang yang sibuk dengan kerja harian..
  • Boleh jadi anda seorang suri rumah yang sibuk uruskan keluarga..
  • Boleh jadi anda seorang student yang busy dengan assignment..
  • Senang cerita funnel ni untuk sesiapa sahaja yang nak ada income pasif..


Tapi sebelum tu pastikan produk yang kita mahu promosikan tu benar-benar berkualiti..

Jika anda tiada produk nak promosikan.. boleh pilih mana-mana produk di klikjer.com

Disitu ada banyak produk yang berkualiti yang anda boleh promosikan..
Atau anda boleh promosikan produk saya cuma produk saya tak banyak pilihan dna terhad untuk niche marketing dan buat duit sahaja..

Tapi kalau ada produk digital sendiri itu lagi bagus lah sebab keuntungan anda lebih tinggi.. malah anda boleh jual berkali-kali.. 🙂

Namun untuk sementara anda bermula dengan affiliate pun takde masalah..

Untuk penerangan lebih jelas.. jemput join FB group ini

Ok jom kita mulakan… saya namakan kaedah ini simple funnel.. sebab memang simple.. mudah… semua orang boleh buat..

1) apa yang anda perlukan ialah sistem onpay.

Ya…. sistem onpay!

Kemudian anda perlu sediakan lead magnet seperti ebook percuma atau video percuma..

Jika anda affiliate anda perlu tanya pada owner panduan tersebut.. (biasanya mereka ada sediakan.. kalau mereka faham mengenai funnel.. )

Tujuannya adalah untuk kita bagi secara percuma dan sebagai balasan kita akan dapat contact mereka secara percuma juga.. (DATABASE)

2) Sediakan landing page untuk collect lead, yang ni gunakan borang prospek yang ada pada sistem onpay.. landing page ini yang akan menjadi senjata jualan kita nanti… semua database akan masuk dalam sistem onpay!

3) Selepas mereka isi borang terus bagi link laman jualan anda atau link affiliate anda.. jika kena dengan rezeki anda.. anda dah boleh buat sales sebaik sahaja prospek anda isi borang!
Untuk laman jualan pastikan anda guna sistem onpay juga.. (kalau anda jual produk sendiri)

4) Follow up merea melalui sistem hebahan yang onpay tu sediakan.. jika anda langgan pakej onpay premium.. ada option untuk anda hantar secara automatik… jadi kerja anda lebih mudah.. saya sangat galakkan anda langgan pakej premium onpay ini..

5) Promosikan landing page anda melalui FREE trafik seperti youtube dan FB wall anda.. kita hanya perlu ajak orang untuk muat turun ebook/video secara percuma.. kita tak menjual pun.. biarlah sistem onpay yang uruskan…

6) Setiap hujung bulan apabila musim gaji.. promosikan lagi melalui sistem hebahan onpay!

Teknik ini sangat mudah untuk menghasilkan 4 angka sebulan.. ( bergantung pada berapa banyak database yang anda kumpul serta tawaran apa yang anda cuba berikan.. )

Nampak macam mudah sangat kan?

Setiap teknik ada dia punya cabaran.. mana ada semua nak indah je kan.. 🙂

Cabaran teknik ini adalah dari segi teknikal.. buat permulaan anda mungkin agak kekok. tapi percayalah bila anda dah selesai set up terutama bahagian landing page tu.. semua nampak lebih mudah terutama jika anda sebagai affiliate sebab tak perlu set up laman jualan sendiri..

Tapi jika anda ada produk info sendiri, keuntungan anda lebih tinggi!

Cabaran seterusnya pula adalah dari segi content terutama pada bahagian email follow up.. tapi percayalah.. susah macam mana pun content follow up anda.. Anda hanya perlu buat semua tu sekali sahaja.. lepastu anda boleh biarkan.. jika rajin sila lah tambah baik atau tambah lagi email-email follow up yang baru.. 🙂

Dari segi promosi sebenarnya takde masalah sangat sebab siapa yang tak nak benda FREE??

Anda letak kt youtube.. letak kat FB.. letak kat FB group.. bagi tau je.. FREE DOWNLOAD.. FREE EBOOK. FREE VIDEO.. tak perlu menjual.. kerja2 menjual kita dah set dalam sistem onpay tu.. biar onpay yang uruskan kesemuanya..

Untuk penerangan lebih jelas.. jemput join FB group ini

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*